HTML

Bookfenc

Friss topikok

  • kovi1970 (törölt): Sam Harris az egyébként megfontolandó gondolatait, kevélységével rombolja. Több tiszteletet kelle... (2014.01.22. 18:36) Egy ateista naplója

Archívum

Linkblog

Fordulat az olvasásban

2010.08.23. 10:15 Costo

Kemény György színes tintákról álmodott

Címkék: körkérdés kosztolányi dezső kemény györgy akarsz e játszani?

Kemény György grafikus Kosztolányi születésének 125. évfordulója alkalmából küldött körkérdéseinkre válaszképpen Babits Mihály szavaira reagált, és egy munkáját küldte el, amelyből kiderül, hogy ő már jóval korábban gondolt az évfordulóra…

 

 

 

5. Melyik a 11. legszebb magyar szó?

Temegén, így, egybeírva. A "vanódik" szó is saját találmányom egyébként, büszkén mondhatom, hogy már mások is használják. A "vanódik" nem pontosan körülírható "van", folyamatos van, mélységesen van, amikor valami nem csak úgy egyszerűen van, hanem vanódik, de nagyon. Értve vanódik?

 

10. Babits Mihály így nyilatkozott: "Kosztolányi Dezső szavai épek, mint az egészséges testek, s jól tartanak, mint az erős test rostjai. Szilárdak, a magyar nyelv legjobb anyagából valók, s kibírják a korok időváltozását." Egyetért-e Babits Mihállyal?

Messzemenően.

 

(Kemény György: Mostan színes tintákról álmodom - 2009. november 15.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bookfenc.blog.hu/api/trackback/id/tr382240567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása