HTML

Bookfenc

Friss topikok

  • kovi1970 (törölt): Sam Harris az egyébként megfontolandó gondolatait, kevélységével rombolja. Több tiszteletet kelle... (2014.01.22. 18:36) Egy ateista naplója

Archívum

Linkblog

Fordulat az olvasásban

2010.08.27. 14:52 Costo

Ortographia Ungarica újragondolva

Címkék: kisképző bibliofil szabó tünde művészi kötés könyvművesség dévai bíró mátyás orthographia ungarica

Szabó Tünde, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola Könyvműves szakjának végzős diákjaként 2008-ban gondolta újra Dévai Bíró Mátyás Orthographia Ungarica című művét. Az eredmény egy egyetlen példányban készült műremek. (Balogh Sándor írása)

Szólj hozzá!

2010.08.27. 14:42 Costo

Bookfenc Porond a Művészetek Völgyében

Címkék: árverés kapolcs művészetek völgye boldizsár ildikó kukorelly endre fehér béla szépírók társasága esze dóra cserna szabó andrás vass virág bookfenc porond hermann péter kerékgyártó istván trüffel milán dánél móna saly noémi darida benedek

Kapolcson különleges programsorozattal vártuk a látogatókat a könyvudvarban, 2010. július 23. és augusztus 1. között. Aki nem volt ott, erről maradt le.

Szólj hozzá!

2010.08.27. 14:29 Costo

Miért utál a könyvbecsüsöd?

Címkék: antikvárium használt könyv

Ashley Naftule négy évig dolgozott a használt könyv kereskedelemben. Személyes tárgyai tekintélyes részét adta el könyvesboltoknak, és több ezer tételt vásárolt saját üzlete számára, különböző úriemberektől – és totálisan ostoba alakoktól. Íme, azok a bűnök, amelyektől óvakodnunk kell, ha nem akarjuk felbőszíteni a becsüst, akitől könyveink – minél magasabb – ellenértékét várjuk.

Szólj hozzá!

2010.08.27. 14:24 Costo

Tudatos határátlépések

Címkék: képregény szerb aleksandar zograf pszichonauta képregény fesztivál elhasznált világ

Aleksandar Zograf, szerb képregény-rajzolóval álombéli tájakon barangolva beszélgettünk a Gödör teraszán balkáni válságról, a másik megtapasztalásáról, önmagunk megértéséről, az empátia lehetőségéről és a képregények születéséről.

Szólj hozzá!

2010.08.27. 14:05 Costo

„Mintha rajzokkal írnék verset”

Címkék: interjú képregény előszezon lakatos istván ulickaja csáth géza lencsilány

Lakatos Istvánnal, a Lencsilány szerzőjével a 6. Magyar Képregényfesztiválon találkoztunk, és első kötetéről, a rajzolás nehézségeiről, traumákról, szerelemről, valamint régi és leendő munkákról beszélgettünk.

Szólj hozzá!

2010.08.26. 12:26 Costo

Szerb napokat látott

Címkék: képregény szerb aleksandar zograf recenzió pszichonauta

Aleksandar Zograf Pszichonauta című kötetében élve boncolja fel önmagát. Mellkasát felhasítva, fejét levéve, szívét-lelkét – de legfőképpen álmai tudatát – kitárva vált alakot, bújik mások bőrébe, hogy megértsen valamit a körötte lejátszódó eseményekből, és abból a háború sújtotta, majd NATO-bombázta Szerbiából, amelyet elevenen megnyúztak, és ahol minden csupa hús-vér valóság.

Szólj hozzá!

2010.08.26. 11:49 Costo

Szegedy-Maszák Mihály: Kosztolányi Dezső

Címkék: kosztolányi dezső részlet monográfia szegedy maszák mihály

Szegedy-Maszák Mihály nemrégiben megjelent Kosztolányi Dezső című monográfiájának előszavát közöljük.

Szólj hozzá!

2010.08.26. 11:45 Costo

George Washington könyvtári késése

Címkék: hír könyvtár guardian george washington

Az Egyesült Államok első elnöke két kötetet is elmulasztott visszavinni, amelyet 1789-ben kölcsönzött ki a New York Society Library-ból, így a bírság azóta 300 ezer dollárra emelkedett.

Szólj hozzá!

2010.08.26. 11:38 Costo

Lewis Carroll eredeti kézirata a neten

Címkék: bibliofil alice csodaországban lewis carroll british library charles dodgson

Az Alice kalandjai Csodaországban című mű eredeti kéziratát, amelyet az író egy Alice Liddell nevű kislánynak ajándékozott, és kalandos utat járt be, a British Library tette közzé az interneten. A kötet minden lapjáról fotó készült, így a mese az eredeti, a szerző által készített illusztrációkkal együtt olvasható.

Szólj hozzá!

2010.08.26. 10:54 Costo

Emberi elmék - (Csányi Vilmos: Marci, a beszélő kutya)

Címkék: evolúció etológia marci recenzió csányi vilmos a beszélő kutya

Az embernek két lába van, a kutyának négy – biztosnak látszó megkülönböztetés. A kutya ugat, az ember beszél: ezt a tételt is megbízható tapasztalatok támasztják alá. Habár, egyesek állítják: a kutya majd’ megszólal. De ha valóban megszólal, állat-e még, vagy már négylábú ember?

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása