HTML

Bookfenc

Friss topikok

  • kovi1970 (törölt): Sam Harris az egyébként megfontolandó gondolatait, kevélységével rombolja. Több tiszteletet kelle... (2014.01.22. 18:36) Egy ateista naplója

Archívum

Linkblog

Fordulat az olvasásban

2010.08.17. 21:40 Costo

Italo Calvino: Ha egy téli éjszakán egy utazó

Címkék: ha egy téli éjszakán egy utazó modern könyvtár calvino láthatatlan könyvek

Lépj be reménykedve az antikváriumba, kerüld ki s Könyveket Melyeknek Olvasásáról Könnyű Szívvel Lemondhatsz, hagy magad mögött a Már Olvasott Könyveket, juss el a Könyvekig Melyeket El Akarsz Olvasni, aztán vedd szemügyre sóvárogva és izgatottan azokat a Könyveket Melyeket Évekig Hiába Kerestél. Calvino regénye nem lesz köztük. Vagy, ha mégis, őrült szerencséd van, és úgy látszik, te vagy a kiválasztott olvasó.

 

Minden bölcsész álma, hogy legyen egy saját példánya. Éber állapotban nem kapható. Egyetlen magyar nyelvű kiadása létezik, a Modern Könyvtár sorozatban, papírkötésben, 1985-ből. 6500 példányban jelent meg, ehhez hozzáadódnak a fénymásolt, szkennelt és egyéb technikával sokszorosított példányok, de leszámítandók a ronggyá olvasott és ezért halálra ítélt darabok. Eszmei értéke magas, legalábbis a sorozat többi példányához képest. Kis méretével, vékony gerincével elvegyül társai között, a tekintet rendszerint átsiklik rajta, mégis, az avatott szemlélő számára a könyvespolc ékessége lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bookfenc.blog.hu/api/trackback/id/tr202229090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása